You are here

Dit gebeurt er als je je kind een originele naam geeft

Er is een kind op de wereld gezet met de naam Diablo. Er is ook een kind op de wereld gezet met de dubbele naam Lucky Forever. Tegenwoordig is een Engelse naam als Destiny bijna gemeengoed. En dan heb je nog Zomer, Vlinder, Regenboog, Meisje, Zusje en ga zo maar door. Echt hartstikke tof hoor, dat je Engels spreekt. En ook hartstikke tof dat je zo vet origineel crea bezig bent. Maar voor wie is het goed? In ieder geval niet voor het kind. Hier een chronologisch idee van wat je kind met zo’n naam te verduren krijgt in zijn/haar leven.

1. School wordt een feest!

Buiten dat het voor een leraar of lerares een hele opgave wordt om niet te proesten als Kae’J’amore, My-Angel en Shine tot de orde geroepen moeten worden, zullen ook de andere kinderen de tijd van hun leven hebben. Pesten wordt een makkie. Je hoeft niet eens een rijmpje te verzinnen met de naam, want de naam zelf is al lol genoeg! Dus als kleine Muizz weer eens thuiskomt van school onder de blauwe plekken, bedenk dan goed: het is jouw schuld.

2. “Nee, zo spel je dat niet”

Ook zo’n trend: niet crea genoeg om een leuke naam te bedenken, maar wel nog nét crea genoeg om hem ludiek of ogenschijnlijk chic te spellen. Jij geniet vast aanzien van andere huispakken, maar je kind zit opgezadeld met een probleem. Voor het leven. Elke keer uit moeten leggen dat je het uitspreekt als “Kees”, maar toch echt C-A-Y-Z-E spelt. Kijken of de gemeente de lach kan inhouden.

3. Okay, er wordt dus ook gelachen

Maar niet door je kind. Al haalt hij nog de beste cijfers van de hele rechtenfaculteit, geen weldenkend mens zal zich laten bijstaan in de rechtszaal door Pride of Xseption. Laat staan dat Svastika ooit een kijkje mag nemen in de boeken van een bedrijf. Dus deze advocaten- en accountantskantoren gaan jouw kind met zijn of haar o zo crea naam niet aannemen. Wel zal er smakelijk gelachen worden om de naam.

4. Het gaat geld kosten

Er is vast wel een fastfoodketen te vinden waar naambordjes niet verplicht zijn, dus uiteindelijk komt Ashanti-Pearl wel aan een baantje. Wil Blue-Melody echter iets bereiken in haar leven, dan zal ze haar naam moeten veranderen. Want nogmaals: een Chique-Queena, Onso-Mercy of zelfs Jonkvrouw (nee, niet de titel, de NAAM) komt gewoon nooit hoog in de boom. En zo’n naamsverandering kost een partijtje geld! Dat heb jij je kind aangedaan. Met je crea idee om je kind Belofte te noemen. Of Jean-Gennathalia.

 

Ja, deze namen zijn allemaal daadwerkelijk aan kinderen gegeven. Geen enkele naam is zelf verzonnen!

Related posts

Leave a Comment

Enter Captcha Here : *

Reload Image